dinsdag 4 juni 2013

Gekruide kippenpootjes -en vleugeltjes!


Benodigdheden:
1 kg kippenpootjes -en vleugeltjes
2 uien
1 rode paprika
1 bosje koriander
1/2 teen knoflook of knoflookpoeder naar smaak
+/- 100 ml kokosolie

Kruiden: 
- komijnpoeder*
- peper naar smaak
- gemberpoeder*
- himalayazout naar smaak

* 1 theelepel

Bereidingswijze:
Mix de ui, bos koriander, rode paprika en knoflook in een keukenmachine tot een mengsel. Doe alles in een kom en voeg het zout en de kruiden aan het mengsel toe. Voeg de kokosolie toe. Meng alles goed door elkaar. Besmeer de kippenpootjes -en vleugels met het mengsel. Laat het eventueel even intrekken.
Verwarm een pan. Doe een beetjes kokosolie in de pan. Leg de gekruide kippenpootjes -en vleugels in de pan. Laat het op gemiddeld vuur aan alle kanten goudbruin worden. Voeg dan wat water toe. Zorg ervoor dat de kippenpootjes -en vleugels net onder het water zitten. Laat het zo`n half uurtje op gemiddeld vuur gaar worden. 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kippenpootjes -en vleugels in een ovenschotel. Doe wat van de marinade eroverheen (niet alles!). Laat het rustig zo`n 20-30 minuten verder garen in de oven. Doe tussendoor wat van die marinade over de kippenpootjes -en vleugels, zodat ze niet te droog worden. Zet dan de oven op de grillstand en grill zo`n 10 minuten (tussendoor de stukjes keren)

Variatietips:
- De bovenstaande ingrediƫnten en bereidingswijze kun je ook toepassen bij een hele kip!
- Terwijl de kippenpootjes -en vleugels aan het garen zijn in de oven, doe je wat groene olijfjes en grote   
   blanke rozijnen in de pan met de marinade. Net voor het serveren, verwarm je de marinade met olijven en 
   rozijnen, zodat je het over de kippenpootjes -en vleugeltjes kunt verspreiden. 
- Doe er wat gekookte eieren bij.
- Doe er wat gebakken amandelen bij.
- Ben je van plan om er rijst bij te eten? Meng dan wat van de marinade door de gekookte rijst.

Eet smakelijk!



De gekruide kippenpootjes -en vleugeltjes uit de oven met gemengde groente en zilvervliesrijst!